A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Menü

Az új medicina - dōTERRA®, avagy mire jók az esszenciák?

Az új medicina - dōTERRA®, avagy mire jók az esszenciák? A dōTERRA® esszenciái és illóolajai új fejezetet nyitottak az aromaterápia történetében. Minőségük révén ezek az olajok eddig nem ismert területeken is kimagasló eredményt nyújtanak. A piacon található termékek közül valódi, 100%-os tisztaságuk és a gyógynövények őshonos helyen történő termesztése és azonnali, helyben történő kinyerése okán emelkednek ki. Nagy (leggyakrabban 15 ml-es) kiszerelésben kaphatóak, így igen takarékosak, minőségüket több évig megőrzik.

 

Minden természetes gyógymód alapvető célja az egészségmegőrzés, a megelőzés, a már meglévő betegségek kezelése-gyógyítása és a rekreáció. A dōTERRA® esszenciák használatával egy más életminőség, magasabb energiaszint, tisztább, egészségesebb élet alakítható ki egy kis odafigyeléssel. 

Nézzük, milyen felhasználási módjai és lehetőségei vannak az olajoknak a hétköznapi életben. 

1. Inhalálás

Az inhalálás a célnak megfelelő diffúzor (hideg páraporlasztó) segítségével, vagy a tenyerünkben eloszlatott illat többszöri, mély belélegzésével történhet. Van olaj köhögésre, lázra, fejfájasra-migrénre, orrdugulásra, de hangulatunk emelésére, alvászavarra és depresszióra is. Az ilyen jellegű problémákra leghasznosabb a légzés által felvenni az esszenciák magas rezgéseit. 

2. Helyileg bőrre kenve

Sebeket fertőtleníthetünk és a szépségápolásban is natúr, vegyszermentes megoldásokat találhatunk az esszenciák révén. Nem csak a bőrfelületet kezelhetjük az illóolajokkal, hiszen a megfelelő helyekre kenve (pl. pulzuspontok, gerincmenti terület, talp) is a véráramba kerülnek a hatóanyagok perceken belül, így a szervezetre akár sejt szinten hatnak.

3. Belső használat

A dōTERRA® tiszta esszenciáit bátran alkalmazhatjuk belsőleg. Rengeteg esetben bizonyítottak már az olajok. Fogyaszthatjuk őket emésztési problémák megoldására, immunerősítésre, gyulladáscsökkentésre, gombaölésre, tisztítókúra alkalmával, krónikus bélgyulladás esetén, vagy akár vesekő kihajtása céljából. 

 

Használhatjuk az esszenciákat főzéshez, takarításhoz, mosáshoz, tisztálkodáshoz és szépségápoláshoz, masszázshoz, sportoláshoz, jógázáshoz, relaxáció-meditációhoz. Nagyon jól lehet stimulálni vele a hangulatunkat, segíthet az érzelmek megélésében és blokkjaink oldásában. 

Egyik legfontosabb szerepe a  dōTERRA® olajoknak azonban kétségkívül a prevenció és a természetes öngyógyító mechanizmust támogató orvoslás. Amerikában már létezik klinika, ahol az esszenciákkal gyógyítanak. Az új medicinaként emlegetik a dōTERRA®-t. A különböző gyógynövények 100 %-os kivonatának jól megválasztott és megfelelő alkalmazása felvértezi immunrendszerünket a betegségekkel szemben. Ehhez nyújtanak segítséget a dōTERRA® teljes mértékben természetes összetevőkből álló vitaminjai és táplálék kiegészítői is. Ha pedig megbetegszünk, az esszenciák gyors, hatékony és kemikáliáktól mentes megoldást nyújtanak a tényleges gyógyuláshoz. 

(Az esszenciák belsőleg való használata, azaz a francia aromaterápia Magyarországon egyelőre tilos, így az erre vonatkozó információk ismeretterjesztő jellegűek.)

HORVÁTH FLÓRA

Hatha, vinyásza flow, és kismama jogaoktató - AUM Jógaközpontok,
doTerra - wellness advocate, a Yoga Bazaar segítő tanácsadója
loraviolin@gmail.com
+3630/201-1052
https://www.facebook.com/groups/doTerraFlora/
   

Keresés