Barion Pixel
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.

3 perces jóga, amit a munkahelyeden, a széken ülve is meg tudsz csinálni

A több órás íróasztalnál való üldögélést nyújtással vagy sétával megszakítani elméletben nagyon jól hangzik, de gyakorlatban elég ritkán történik meg.  Segítünk egy 3 perces jógagyakorlattal, amihez még az asztalodat sem kell elhagynod. Ez a jóga gyakorlatsor a DARABEE-től mindössze 6 póz kitartását javasolja 30 másodpercig.  

A grafikát kiegészítendő némi magyarázat:

 

 • Body fold (Felsőtest hajlítása): Ezt olyan, mint a Paschimottanasana, azzal a különbséggel, hogy itt a székeden ülsz.  Hajolj előre finoman, de ne derékból, hanem csípőből. A cél az, hogy ne csak simán előre görbülj, hanem próbáld a vállaidat is előre tolni.
   
 • Stretch up (Felfelé nyújtózás):  Nyújtsd felfelé a mindkét karod, a vállaidat távolítsd a füleidtől, és érezd a nyújtást a hasizmoknál, a hátadban és a karjaidban.
   
 • Side stretch (Oldalak nyújtása):  Amikor ezt a gyakorlatot csinálod, figyelj arra, hogy ne dőlj nagyon hátra vagy előre, a nyújtás valóban oldalirányú legyen. Legyél tudatában annak, ha ferdén mozdulsz.
   
 • Lotus twist (Lótusz csavar):  Emeld fel a karjaidat és az egyik könyöködet illeszd a másik karod könyökhajlatába. Mindkét felkar felfelé mutat, és egymáshoz simulnak. A két tenyeret és felkart nyomd egymáshoz és emeld őket, amíg a felkarok nagyjából vízszintben lesznek. Érezd a nyújtást a lapockáknál és a tricepszednél. Kb. 15 másodperc után kartartás csere.
   
 • Lift and reach:  Emeld az egyik térded derékmagasságba, az ellentétes kardot pedig vállmagasságba. Ez segít aktivizálni az egyébként inaktív és merev csípőhajlító izmot. Láb- és kézcsere 15mp után.
   
 • Half lotus (Fél lótusz):  Ez a gyakorlat a vicces nevű körteképű izom nyújtását szolgálja. Tartsd egyenesen a hátadat, az egyik bokádat húzd a bejhajlított téred felé. Ha intenzívebb nyújtást szeretnél, alkalmazz egy kis nyomást a felül lévő térden. 15 másodperc után végezd el a gyakorlatot a másik oldalra is.

 

Figyelj rá, hogy egyenletesen és mélyen lélegzel a végig a gyakorlatok során. Ha helyesen végzed a gyakorlatsort, megnyújtja az összes olyan izmot, amelyek sérülnek, rövidülnek, feszülnek a sok ülés következtében.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: gyakorlatsor