Barion Pixel
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.

4 jógikus tipp, hogy a telet is boldogan töltsd

Újra beköszöntött a hűvösebb, esősebb idő, amikor jobban szeretünk egy nagy paplan alatt kucorogni egy meleg szobában, semmint kint tartózkodni. A hidegnek és a kevesebb fénynek köszönhetően energiaszintünket nehezebb magasan tartani, kedélyállapotunk is változékony lehet. Épp ezért fontos, hogy ebben az időszakban is fel tudjuk fedezni a változás, regenerálódás lehetőségét, és örömmel tekintsünk mindennapjainkra.

Hogyan segíthet ebben a jóga?

1. 

A tél közeledtével megfigyelhetjük, ahogy kezdünk lelassulni, befelé figyelni. Ez az időszak épp ezért rendkívül termékeny tud lenni, mivel egy elcsendesedettebb állapot kedvezőbb a bennünk zajló testi-lelki folyamatok tudatosítására, ez pedig hozzájárul a magasabb szintű önismeret kifejlesztéséhez.

2. 

Ha úgy érzed az energiád kezd csökkenni, válaszd a dinamikus jógát. Ez a jóga fajta energetizálja az egész szervezeted, méregtelenít és ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben is. Kezdd a reggelt a Napüdvözlet gyakorlatsorral vagy látogass el egy Vinyasa flow, Ashtanga vagy Hot jóga órára és meglátod, egész rövid idő alatt energikusabbnak fogod magad érezni a hűvösebb idő ellenére is.

 

3.

A lehangoltságon felülkerekedhetünk, ha megfelelően tudjuk kezelni a mindennapi stresszt. A regeneráló vagy stresszoldó jóga órák ilyenkor segítségünkre lehetnek. A hosszabban kitartott ászanák, a helyreállító jellegű gyakorlatok nyugtatóan hatnak idegrendszerünkre, elősegítik a szervezet öngyógyító folyamatainak működését.

4.

A hideg időben ajánlatos különböző pránájáma gyakorlatok végzése, mint például a harmonizáló váltott orrlyukú légzés (Nadi Shodhana) vagy a különböző fűtő légzések valamelyike. Ez nem csupán durva fizikai testünk tisztítására és energetizálására szolgál, hanem elménk és finom testi folyamataink irányítására is. 

 

A jóga nem csak azért hoz boldogságot életünkbe, mert a mozgás során endorfin termelődik szervezetünkben, de a matracról lelépve hétköznapi tevékenységeink közben is megtapasztalhatunk egy békésebb, kiegyensúlyozottabb állapotot. Mélyebb önismeretre tehetünk vele szert, aminek segítségével olyan lehetőségek nyílnak meg előttünk, amelyekre nem is gondoltunk volna azelőtt. 

Tartalomhoz tartozó címkék: tél