Barion Pixel
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.

A szülőség jógája

A szülőség jógája

Anyaként nagyon fontos a meditáció és a jóga gyakorlás. Ha szeretnénk nyugodt, békés otthont teremteni, és békés, együtt érző kisembereket nevelni, a munka először belül kezdődik. A gondolat, hogy „először meg kell töltened a saját poharadat ahhoz, hogy adni tudj”, nem egy földtől elszakadt elképzelés. Ha nem priorizáljuk úgy az időnket, hogy fel tudjuk tölteni magunkat, nem marad semmi, amiből adni tudnánk, és a család észre fogja venni a különbséget. A gyerekeknek is hatalmas szolgálatot teszel azzal, hogy látnak gyakorolni, hiszen életük természetes részévé válik az önmagukkal való törődés.

 

„A béke bennünk kezdődik – semmi olyat nem tudunk adni a világnak, ami nem áll rendelkezésünkre.”

Anyaként pont ezért annyira fontos a meditáció és a jóga gyakorlás. Ha szeretnénk nyugodt, békés otthont teremteni, és békés, együtt érző kisembereket nevelni, a munka először belül kezdődik. A gondolat, hogy „először meg kell töltened a saját poharadat ahhoz, hogy adni tudj”, nem egy földtől elszakadt elképzelés. Ha nem priorizáljuk úgy az időnket, hogy fel tudjuk tölteni magunkat, nem marad semmi, amiből adni tudnánk, és a család észre fogja venni a különbséget. A gyerekeknek is hatalmas szolgálatot teszel azzal, hogy látnak gyakorolni, hiszen életük természetes részévé válik az önmagukkal való törődés. Saját példádon keresztül tanítod nekik, hogy tisztelniük kell a saját igényeiket. Ez jól jöhet akkor, amikor majd ők is szülők lesznek, vagy csak simán meg kell találniuk az egyensúlyt az életükben.

Jógiként szülőnek lenni folyamatos önátadást jelent. Folyamatosan arra késztet, hogy meghaladd önmagad és kitold a határaidat. Az anyaság egészen más módokon jelent kihívást, mint egy jóga gyakorlás. Az érzelmi nyomógombjaid folyamatos használatban  vannak és az épelméjűséged is próbára teszik. Mindeközben a szíved tere folyamatosan tágul és túlcsordul valami sohasem tapasztalt szeretet és az öröm. A gyerekek a tükreink, folyamatosan emlékeztetnek az összes cuccra, amin dolgozunk kell és amiket el kell engednünk. A karmánkra, ha úgy tetszik. Minden nap emlékeztetnünk kell magunkat, hogy mi „irányítunk”. Bármilyen energiával vagyunk velük, le fogják utánozni és azonnal visszatér hozzánk az energia, mint valami bumeráng. Még egy ok, amiért a jóga gyakorlásod alapvető fontosságú.

 

Bevonni a piciket a gyakorlásba nagy élmény tud lenni. Valószínűleg nincs is annyi időd gyakorolni, ha nem vonod be őket. Jó dolog tapasztalni azt a testtudatosságot és jelenlétet, amit a gyerekek természetes módon hoznak. Ha már kiskorukban elkezdik a jógát, magukba szívják az esszenciáját, mint a szivacs. Velük a jóga vicces és vidám időtöltés, lesz sok szép emléketek. Emlékeztetni fognak téged is, hogy lassíts le és vedd úgy az életet, ahogy van.

Az alábbiakban néhány olyan terméket ajánlunk, amelyek segítségével be tudod vonni a piciket is, nagyobbakat is a gyakorlásba.

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: anya család gyerekek gyerekjóga