A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
OK
Termékek Menü

Általános Szerződési Feltételek

 

Vásárlói szerződés

Érvényes: 2015. október 05-től

A Vásárlói szerződés a vevő által a webáruház rendszerén keresztül leadott megrendelése elküldésével és annak az ELADÓ általi visszaigazolásával lép életbe. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül. A megkötött szerződés írásba foglaltnak minősül, iktatott, archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető, magatartási kódexre nem utal. A Vásárlói szerződés számítógépre mmásolható és kinyomtatható. A szerződés nyelve: magyar.

 

I. AZ ELADÓ

1.) A yogabazaar.hu webáruházat a Jóga Bazár Kft. üzemelteti, továbbiakban ELADÓ.

2.) Az ELADÓ adatai:

 • Név: Jóga Bazár Kft.
 • Székhely: 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A
 • Cégjegyzékszám: Cg.01-09-978689, bejegyző cégbíróság: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság
 • Adószám: 23806481-2-43
 • Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-77373/2014
 • Az ELADÓ a 3286-1-B/2012. csomagküldési nyilvántartási szám alatt csomagküldő tevékenységet végezhet. A nyilvántartásba vevő hatóság: Budapest Főváros XI. Kerület, Újbuda Önkormányzat Polgármesteri Hivatala
 • A webáruház tárhelyszolgáltatója: Webshop Experts (Shoprenter.hu Kft - 4028 Debrecen, Kassai út 129.; Cg. 09-09-020636 kapcsolat@webshopexperts.hu ) tel. 06/1/234-5011

 

II. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE

A yogabazaar.hu webáruházban a megrendelések leadására a vagy a webáruház rendszerén keresztül van lehetőség. A rendeléssel kapcsolatban az ELADÓ e-mailen küld tájékoztatást, rendelési visszaigazolást a vevő részére.

A megrendelés elküldéséhez a webáruházban regisztráció nem szükséges, a vevő a szállítás teljesítéséhez szükséges adatok elküldésével rendel. A rendelés leadása előtt a megrendelőnek lehetősége van az adatbeviteli hibák kijavítására a hibás adat törlésével és a helyes adat újra beírásával. Az adatbeviteli hibák javítására a megrendelés elküldése után is van mód: a helyes adatok e-mailen való megadásával.

A vevőnek lehetősége van a megrendelésével kapcsolatos adatok módosítására, a megrendelés visszavonására e-mailben.

1.) A MEGRENDELÉS MENETE

yogabazaar.hu webáruházban a rendelések leadására a következő lehetőség áll rendelkezésre:

 • A WEBÁRUHÁZ RENDSZERÉN KERESZTÜL:
  A termék virtuális kosárba való helyezésével, a virtuális kosár megrendelésével és a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok kitöltésével: név, e-mail cím, telefonszám, irányítószám, város, utca, házszám (emelet, ajtó).

Az ELADÓ a megrendelésről automatikus, azonnali visszaigazolást küld, de maximum 48 órán belül. Amennyiben az ELADÓ nem küld visszaigazolást, úgy a vevőt semmilyen kötelezettség nem terheli, a Vásárlói szerződés nem köttetett meg. A megrendeléssel kapcsolatban bármilyen további tisztázásra szoruló kérdés merülne fel, az ELADÓ 24 órán belül írásban (e-mailen) tájékoztatja a vevőt. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, az ELADÓ a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket haladéktalanul visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.

2.) FIZETÉSI MÓDOK

A vevő a megrendelés ellenértékét a következő módokon egyenlítheti ki:

 • ONLINE BANKKÁRTYÁS FIZETÉS: Az OTP Simpe rendszerén keresztül.

 • BANKI ÁTUTALÁS: Előre utalással az ELADÓ bankszámla számára a megrendelés számára való hivatkozással:
  Cégnév: Jóga Bazár Kft 
  Bankszámlaszám: 10700347-70392197-51100005
  Bank neve: CIB Bank
 • UTÁNVÉT: Utánvét esetén készpénzes fizetéssel az átadó posta vagy futárszolgálat részére.
 • KÉSZPÉNZES FIZETÉS: személyes átvétel esetén az AUM Jógaközpont Pest 1075 Budapest, Károly Krt 1. 2/4. alatt, előre egyeztetett időpontban.
 • MASTERPASS: Fizetés az ingyenes MasterPass™ digitális tárcával - Valamennyi bank által kibocsátott, online vásárlásra alkalmas MasterCard, Maestro, Visa, American Express kártyával használhatja.

3.) SZÁLLÍTÁSI MÓDOK

A vevő a megrendelt terméket házhozszállítással vagy személyesen, AUM Jógaközpont Pest 1075 Budapest, Károly Krt 1. 2/4. alatt veheti át. A termék átvételének módját a vevő a megrendeléskor jelöli meg.

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS (FUTÁRSZOLGÁLATTAL) - súlytól függően 990 Ft-tól

 • Díjtáblázat: 
  0-3 kg 990 Ft
  3-5 kg 1150 Ft
  5-10 kg 1550 Ft
  10-15 kg 1650 Ft
  15-20 kg 1800 Ft
  20-25 kg 1900 Ft
  25-30 kg 2050 Ft
  30-40 kg 3300 Ft
 • A pontos összeget a megrendelés folyamán a súly alapján kiszámítja a rendszer.
 • Szolgáltatás: Kiszállítás a megadott címre, fizetés utánvéttel, kiszállítás megkísérlése maximum 2 alkalommal.
 • Szállítási határidő: a megrendelés napját követő 2-3 munkanap. (Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, az ELADÓ a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.)
 • Értesítés: E-mail (kiszállítás előtti napon) ill. kézbesítés előtt telefonos értesítés a futárszolgálat részéről
 • Partner: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. - Központi vevőszolgálat Címzettek részére: 7.00 – 20.00 h Telefon: (+36 1) 802 0265

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL BUDAPESTEN - INGYENES

 • Szolgáltatás: Megrendelés személyes átvétele, készpénzes fizetés.
 • Cím: AUM Jógaközpont Pest 1075 Budapest, Károly Krt 1. 2/4.  
 • Előztesen megrendelt termékek átvétele: hétfőtől - péntekig 11:00-19:00-ig illetve előzetesen egyeztetett időpontban.
 • ÁFÁ-s számla igényét kérjük a megrendelésnél jelezze. Köszönjük!
 • A termék személyes átvételre beérkezésének határideje: a megrendelést követő 1-4 munkanap. (Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, az ELADÓ a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.)
 • Értesítés: E-mail

5.) ÁRAK
yogabazaar.hu weboldalon a termékek az általános forgalmi adót tartalmazó bruttó vételárai vannak feltüntetve. Az ELADÓ bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja a jelen oldalakon található leírásokat vagy a bennük feltüntetett termékeket és árakat. Az ELADÓ nem felelős az árazási vagy egyéb hibákért, és fenntartja a jogot a félreértésen alapuló megrendelések törlésére.
A szállítási költség a weboldalon megjelenik.

6.) TERMÉKLEÍRÁSOK
Webáruházunkban minden információt megtalál a termékek mellett, melyet a gyártó vagy forgalmazó is feltüntetett. A termékleírások mellett megtalálható az adott termék fotója. Amennyiben a megrendelt terméken bármilyen hibát észlel, mely bizonyíthatóan a gyártás során keletkezett, természetesen a termék árát és a szállítás költségeit megtérítjük Önnek. Bővebb információt a Garancia menüpontban talál.

 

III. ELÁLLÁS JOGA

A távollévők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet szabályozása értelmében a vevő a vásárlástól számított 14 munkanapon belül a vásárlástól indoklás nélkül elállhat, az alábbi feltételekkel:

 

 • Az ELADÓ által 14 munkanapra bővített elállási jog a termék átvételének napjától lép életbe. Elegendő, ha a vevő az elállási jog lejártának napján, írásban, telefonon vagy személyesen (az ELADÓ székhelyén) jelzi az ELADÓ felé elállási szándékát.
 • Az elállási jog a házhozszállítással, GLS Csomagpontok egyikén való átvétellel vagy személyes átvétellel (az ELADÓ székhelyén) vásárolt termékekre egyaránt vonatkozik.
 • A Kormányrendelet alapján a hang- és képfelvételeket tartalmazó termékekre, tehát a DVD lemezekre nem vonatkozik az elállás joga, ha a csomagolást a vásárló felbontotta.
 • Az elállás joga a yogabazaar.hu webáruházban vásárolt azon termékekre vonatkozik, melyeket a vevő bontatlan vagy bontott csomagolásban visszajuttat az ELADÓ címére. Amennyiben a termék a nem rendeltetésszerű használat követkeményeként sérült, úgy az ELADÓ követelheti a vevőtől az ebből adódó károk megtérítését.
 • A vásárlástól való elállás szándékát a vevő e-mailen vagy személyesen jelentheti be: az ugyfgelszolgalat@yogabazaar.hu e-mail címre vagy a +36 30 472 0000-as telefonszámon, illetve személyesen az átvételi ponton (Yoga Bazaar 1075 Budapest, Károly Krt 1. 2/4.)
 • Elállás esetén a termék az ELADÓ átvvőhelyének címére küldendő vissza postai úton, vagy személyesen: AUM Jógaközpont Pest 1075 Budapest, Károly Krt 1. 2/4. A termékkel együtt a vevő beazonosíthatósága érdekében az eredeti számla is visszaküldendő.
 • Elállás esetén a termék visszaküldésének költsége a megrendelőt terheli. A megrendelőt ezen felül egyéb költség nem terheli.
 • A visszaérkezett termék vételárát az ELADÓ haladéktalanul, de legfeljebb 14 napon belül köteles visszatéríteni a vevő által megadott bankszámla számra.
 • Az ELADÓ követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.
 • Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia. Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk.
 • Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról (www.nfh.hu).

 

IV. JÓTÁLLÁS (GARANCIA), SZAVATOSSÁG

SZAVATOSSÁG

A szavatosság feltételeit az 1959. évi IV. törvény A Polgári Törvénykönyvről Magyarországon és a 49/2003. GKM rendelet szabályozza.
A törvény és a rendelet alapján a Jóga Bazár Kft. 2 éves szavatossági időt biztosít a yogabazaar.hu webáruházban megvásárolt termékekre. A szavatossági kötelezettség abban az esetben érvényesíthető cégünkkel szemben, amennyiben bizonyíthatóan a termék a vásárlás időpontjában nem felelt meg a jogszabályban vagy a szerződésben rögzített tulajdonságoknak. A hiba bizonyítása cégünk feladata a vásárlást követő 6 hónapon belül, 6 hónap eltelte után a vásárló kötelezettsége a feltételezett hiba bizonyítása. Amennyiben a hiba már a vásárlás időpontjában bizonyíthatóan ismert volt a vásárló számára, a szavatosság nem érvényesíthető cégünkkel szemben.
A szavatosság a megrendelés beazonosítása után (megrendelési azonosító, számla szám, stb...) érvényesíthető. Amennyiben a szavatosság kérése helytálló, a vásárló kérheti a termék cseréjét vagy javítását. Amennyiben nem áll módunkban a termék cseréje készlethiány miatt, a javítás lehetősége áll fenn. Lehetőség van az árleszállítás igénylésére illetve a vételár visszatérítésére abban az esetben, ha sem a termék cseréjére sem a javítására nincs lehetőség.

JÓTÁLLÁS (GARANCIA)

Az Jóga Bazár Kft. a 151/2003. Kormányrendelet alapján, illetve a rendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkekre (10 000 Ft feletti értékű termékekre) 1 év jótállást vállal. A jótállás a megrendelés beazonosítása után (megrendelési azonosító, számla szám, stb...) érvényesíthető. Amennyiben a jótállás kérése helytálló, a vásárló kérheti a termék cseréjét vagy javítását. Amennyiben nem áll módunkban a termék cseréje készlethiány miatt, a javítás lehetősége áll fenn. Lehetőség van az árleszállítás igénylésére illetve a vételár visszatérítésére abban az esetben, ha sem a termék cseréjére sem a javítására nincs lehetőség.

SZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS ÉRVÉNYESÍTÉSE

A megvásárolt termékekre vonatkozó szavatossági vagy jótállási igényét jelezheti személyesen az átvételi ponton vagy e-mailen. 

 • Átvételi pont: AUM Jógaközpont 1075 Budapest, Károly krt 1. 2/4. (Astoria) 
 • Levélcím: Jóga Bazár Kft 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A
 • Telefon: +36 30 472 0000
 • E-mail: ugyfelszolgalat@yogabazaar.hu

 

V. AZ ELADÓ JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI

 1. A megrendelés során megadott személyes adatokat Eladó köteles bizalmasan kezelni.
 2. Az Eladó vállalja, hogy törli a regisztrált Vevőt az adatbázisból, ha azt a Vevő írásban kéri.
 3. Az Eladó jogosult megtagadni a megrendelést, ha a Vevő többszörösen nem teljesíti elkötelezettségét a termék átvátelére és árának kifizetésére.
 4. Az Eladó jogosult a vételi megállapodásról (kötési sorrendben) lemondani, ha annak teljesítése lehetetlenné válik, valamint ha nem egyeznek meg a Vevővel új teljesítésben. Abban az esetben, ha a Vevő előre kifizette a megrendelt árut, és a fenti okok miatt eláll a szerződéstől, az Eladó visszatéríti a teljes összeget legkésőbb 5 napon belül, hogy az írásos értesítést a szerződéstől való elállástól megkapta.
 5. Az Eladó fenntartja magának a jogot a megrendelés vagy annak egy részének törlésére a következő esetekben:
  1. a terméket még nem gyártják vagy szállítják
  2. jelentősen megváltozott a termék ára. Ebben az esetben a Vevővel azonnal fel veszik a kapcsolatot és megegyeznek az Eladóval a következő lépésekről. Amennyiben a Vevő már kifizette a teljes vételárat vagy annak egy részét, ez az összeg 5 napon belül a Vevőnek vissztérítésre kerül.

 

VI. PANASZÜGYINTÉZÉS

A vevő észrevételeit, a webáruházzal illetve működésével kapcsolatos kérdéseit, panaszait a következő elérhetőségeken teheti meg:

 • Telefon: +36 30 472 0000
 • Fax: -
 • E-mail: ugyfelszolgalat@yogabazaar.hu
 • Levelezés cím: Jóga Bazár Kft 1117 Budapest, Nádorliget u. 8/A

Az ELADÓ a megjelölt elérhetőségeken beérkezett kérdésekre 1 munkanapon belül válaszol.

 

VII. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

A jelen Feltételekben nem szabályozott kérdésekben az 1959. évi IV. törvény (Ptk.), az egyes tartós használatra rendelt termékek jótállási kötelezettségéről szóló 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet, illetve a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet rendelkezései az irányadók.

A  fenti szerződési feltételek az alábbi helyről letöltehető: 
Yoga Bazaar ASZF (pdf formátumban)