Barion Pixel
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.

B. K. S. Iyengar - Patanjali Jóga szútrái új megvilágításban

4.500 Ft
Mennyiség:
Gyártó:
Elérhetőség: Nincs raktáron
Cikkszám: 102658
Törzsvásárlói pontérték: 18
Nem értékelt
Várható házhozszállítás: 2024. július 12.

“Kissé zavarban vagyok azért, mert, mint behatárolt értelmű halandó lélek, Patandzsali a jóga tárgyáról szóló halhatatlan művéről írok.

Ha Istent, a minden tudás magjának tekintjük (sarvajna bijan), akkor Patandzsalit a mindent tudónak (sarvajnan), minden bölcsesség bölcsének…

Lehetetlen, még oly kifinomult elméknek is teljességgel megérteni, hogy neki milyen tudása volt. Látjuk őt, amint isteni, szellemi tudásával hatalmas terjedelmű tárgykörről beszél – művészet, tánc, matematika, csillagászat, asztrológia, fizika, kémia, pszichológia, biológia, neurológia, telepátia, neveléstan, idő és gravitáció elmélet.

Tökéletes mestere volt a kozmikus energiáknak; ismerte a test prána energia központjait, az értelme (budhi) tiszta és átlátszó volt, mint a kristály és szavai páratlanul teljes lénynek láttatják őt…

Patandzsali mindegyik szútrát megtölti a tapasztalaton alapuló értelmével, megsodorja, mint egy fonalat (szútra) és összefonja a bölcsesség gyöngyeivel egy füzérbe, megízesíti, fűszerezi azok számára, akik szeretik a jógát, és mint a bölcsek, benne élnek.

Minden egyes szútra magában hordozza a gyakorlatot, ugyanúgy, mint a filozófiát a gyakorlás mögött, mint gyakorlati filozófiát, amit követhetnek az életben a keresők és a tanulók (szádhakák).”

B.K.S. Iyengar

Leírás és Paraméterek

A huszadik század egyik Maha Guruját, B. K. S. Iyengart nem szükséges részletesen bemutatni, hiszen Magyarországon már jól ismerik a következő műveit: Jóga új megvilágításban, Pránájáma új megvilágításban, A jóga fája, Jóga – Klasszikus útmutató a jóga gyakorlásához, Az élet új megvilágításban, A jóga-szútrák szíve.

Nagy szeretettel ajánlom figyelmükbe Belur Krisnamacsarja Szundararadzsa Iyengar újabb könyvének fordítását a „Patañjali Jóga szútrái új megvilágításban” címmel.

A kötet tartalmazza: a szútra négy részét eredeti devanagari írással; a szerző értelmezésében megadott szanszkrit átírását; az aforizmák B.K.S. Iyengar jógamester általi részletes fordítását képletes és gyakorlatias magyarázataival; a könyvben előfordult szanszkrit szavak külön szószedetét és a függelékekben található aforizmák tudományos átírását is.

A felsoroltak miatt a könyv hasznos lehet különböző érdeklődésűeknek, a szellemi útkeresőktől kezdve a tudományos kutatással foglalkozókig. Azokat, akik szeretnék megtanulni a szútra szanszkrit szövegét, kérem, hogy a függelékekben található változatát tanulják meg az Útmutatás az olvasáshoz, a kiejtéshez és az értelmezéshez fejezet segítségével.

Odnorobova Eugénia

Szerző B. K. S. Iyengar
Kiadó Astangajóga Alapítvány, 2021.
Oldalszám 394
Kötés típusa Kartonált, füles borító
Fordító Astangajóga Oktatási és Kulturális Közhasznú Alapítvány közössége
ISBN 9786150113548

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!