Barion Pixel
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.

5 dolog, amit szeretünk a parafa jógaszőnyegekben

 

A parafa jógaszőnyegek az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek a jógázók körében. Ennek számos oka van, íme az 5 legfontosabb:

1. Nem használnak mérgező vegyszereket

A parafa jógaszőnyegek gyártása során a környezetbarát tulajdonságokra koncentrálnak. A természetes anyagok, például a parafa és a kaucsuk gumi, biztosítják, hogy a szőnyegek vegyszermentesek legyenek. Ezzel előnyben részesítik az egészséges életmódot és a környezet védelmét.

2. Fenntartható betakarítás

A paratölgyfa, amelyből a parafát nyerik, több mint 200 évig élhet. A parafa betakarítása 7-10 évente történik, és a fa kérgét óvatosan eltávolítják, anélkül hogy a fa egészségét károsítanák. Ez a módszer biztosítja a fák hosszú élettartamát és a fenntartható parafatermelést.

3. Környezetbarát, lebomló és újrahasznosítható

A parafa természetes anyag, amely biológiailag teljesen lebomlik. Ez azt jelenti, hogy a parafa jógaszőnyegek nem okoznak kárt a környezetben, ha elhasználódnak és eldobásra kerülnek. Emellett a parafa megújuló és újrahasznosítható, tehát a parafa jógaszőnyegek előállítása nemcsak fenntartható, hanem környezetkímélő is.

4. Tartósság és nedvszívás

A parafa jógaszőnyegek azért is vonzóak, mert nem szívják magukba a nedvességet vagy a folyadékot. Ez a tulajdonság rendkívül tartóssá teszi őket, és meggátolja, hogy kellemetlen szagok alakuljanak ki a szőnyegeken edzés közben vagy után.

5. Sokoldalú felhasználás

Bár a parafadugók a világ parafatermelésének nagyjából 70%-át teszik ki, a parafából számos más termék is készül. Például hangszerek, szigetelés, padlóburkolat, és természetesen jógaeszközök és jógaszőnyegek. Ez a sokoldalúság is hozzájárul a parafa növekvő népszerűségéhez és a parafa jógaszőnyegek piaci megjelenéséhez.

+ néhány gyakorlati info

A parafa jógaeszközök nem csak környezetbarátok, hanem innovatívak is. A parafa jógaszőnyegként való használata azért innovatív, mert megvan az a természetes tulajdonsága, hogy az izzadással növekszik a tapadása. Így nincs több csúszkálás a lefelé néző kutya pózban. Ez a szőnyeg segít egy lépéssel előrébb vinni a gyakorlást és az egyvonalúságot, mivel erős, stabil felületet biztosít izzadt kezeidnek!

A parafa természetesen antibakteriális is, így nem szívja fel az izzadtságot vagy a szagokat. Ez rendkívül egyszerűvé teszi a tisztítását, csak töröld le meleg vízzel és egy pici citromlével.

A környezetbarát parafát rugalmas, csúszásmentes gumialjzattal kombinálták, hogy robusztussá, könnyen feltekerhetővé váljon és bármilyen stílusú jógához készen álljon. Miközben egy haladó szellemű jógaszőnyeget próbálsz ki, a következő szintre emelheted a pózaidat is.


 
Tartalomhoz tartozó címkék: jógaszőnyegek környezettudatosság