A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Menü

Paramahansza Jogananda - Egy jógi önéletrajza

Ár:
3.900 Ft
Törzsvásárlói pontérték: 16
Cikkszám: 101045
Gyártó cikkszám: 9789639841239
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Elérhetőség: Készleten
Szállítási díj akár: 990 Ft
Házhozszállítás várható dátuma: 2021. június 22.

A szerző eleven képekben számol be a Krisztushoz hasonló bengáli mester, Srí Juktésvar társaságában töltött tanulóéveiről, miközben fényt vet a mai India nagyszerű, számunkra eddig kevésbé ismert oldalaira is. Tudományos világossággal fogalmazza meg azokat a finom, de egyértelmű törvényeket, melyek segítségével a jógik csodákra képesek és teljes önuralomra tesznek szert.

Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

Jogananda színes fejezetekben számol be a Mahátmá Gándhínál, Sir Dzsagadís Csandra Bósznál és Rabindranáth Tagorénál tett látogatásairól. Külön fejezet foglalkozik nyugati tapasztalataival, továbbá nagyszerű barátjával, Luther Burbankkal, és arról is olvashatunk, miként kereste fel Terese Neumannt, a különös katolikus stigmatizáltat 1935-ben. Jogananda, miután jógaképzést is biztosító középiskolát hozott létre az indiai Ráncsíban, 1920-ban Amerikába ment, hogy részt vegyen a vallási szabadelvűek nemzetközi kongresszusán. Ezután sokat adott elő az Egyesült Államokban és egyebütt, majd a kaliforniai Encinitasban jógaintézetet létesített. Jogananda, a kalkuttai egyetem egykori hallgatója nem csupán felejthetetlen őszinteséggel, de kiváló humorral és emberismerettel is ír életéről. Gyönyörű kötetével alapvetően hozzájárult ahhoz, hogy India bölcsessége mára az egész emberiség örökségévé vált.

"Nagyon tanulságos volt számomra a jógik világával való ismételt találkozásom: az anyagi valóság fölötti szellemi fölény, a spirituális fegyelem bemutatása. Hálás vagyok Önnek, hogy némi bepillantást engedett ebbe a csodálatos világba."

Thomas Mann

A mai hindu szentek rendkívüli életének és erejének szemtanújaként a könyv jelentősége egyszerre kortörténeti és kortalan is. Ez a szokatlan visszaemlékezés, minden bizonnyal az egyik legfontosabb könyv, amely valaha született, elénk tárja a hindu elmét és szívet és India spirituális gazdagságát.

Jogananda önéletrajza fontos űrt tölt be a nyugati olvasók számára hozzáférhető jógairodalomban. Végre egy hiteles beszámolót tarthatunk a kezünkben egy hiteles jógi tollából az indiai jógik úgynevezett természetfölötti – valójában nagyon is természetes – képességeiről, miközben részletes képet kapunk ezek spirituális hátteréről is. Ez a könyv túlszárnyalja a nyugati szerzők vagy újságírók minden hasonló próbálkozását.

Jean Herbert, francia író és kiadó

Szerző Paramahansza Jogananda
ISBN 9789639841239

Akik ezt a terméket megvették

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(4)
2.690 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(4)
2.690 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(3)
2.800 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(5)
2.800 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(4)
2.500 Ft

Neked ajánljuk

Keresés