Barion Pixel
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.

Mi mindenre jó a rézkulacs?

A rézkulacs az egészségvédelem fontos része lehet. Az ajurvéda elvei alapján hasznos, ha van a háznál. Gondoltad volna, hogy mennyi mindenre alkalmas?

Nézd meg videónkat itt lejjebb a rézkulacs áldásos hatásairól, és élj az ajurvéda nyújtotta lehetőségekkel!

Mire jó a rézkulacs?

A rézkulacs az ajurvédikus gyógyászatban használt hagyományos eszköz, amely két fontos fő sajátsággal rendelkezik: csírátlanít (így segít a méregtelenítésben) és fűtő-hevítő tulajdonsága van, amelyet az emésztőtűz felélesztésével ér el (növeli a pittát).


A csírátlanítás azt jelenti, hogy a réz a beletöltött folyadékban lévő baktériumokat megöli (antimikrobás hatás). Az ayurvéda egyik központi gondolata, hogy erős, egészséges emésztőtűzzel (agni) rendelkezzünk, a rézkulacs ebben is segít.

Hogyan használd?

Ideális esetben tisztított vizet használj, de a csapvíz is megfelelő. Töltsd fel a kulacsodat, és éjszakára kupak nélkül rakd ki az ablakpárkányra. A víz reggelre felveszi a réz tulajdonságait, a klór pedig kipárolog belőle.

Reggel fogyasztás előtt langyosra melegítsd fel a vizet (NE mikróban!) és egy fél citrom levét öntsd bele. Kész is az ital, amely hagyományos ayurvédikus technikával készült és nagyon jót tesz az emésztőtűz felébresztésének. Ne feledd: elég belőle maximum két deciliter!

Egészségedre!

A felhalmozódott toxinok néhány tünete a testben:
- energiahiány, fáradtság, gyengeség
- fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység, koncentráció hiány
- emésztési zavarok
- bőr- és gombás betegségek, allergiákmagas vércukorszint, túlsúly, duzzanat, érelmeszesedés, köszvény, húgy- és epekövek


 

Az alábbiakban találod az ajánlott réz eszközöket, melyeket pikkpakk házhoz is szállítunk neked:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: doterra vitamin