A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Menü

Sri Aurobindo - Reinkarnáció, Az újjászületés problematikája

Ár:
3.990 Ft
Törzsvásárlói pontérték: 16
Cikkszám: 102527
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:
Elérhetőség: Már csak néhány darab van raktáron
Szállítási díj akár: 990 Ft
Házhozszállítás várható dátuma: 2022. január 19.
Az újjászületés elméletének valódi alapja a lélek fejlődése, vagyis, hogy a lélek áttöri az Anyag (Májá) fátylát, és fokozatosan rátalál önmagára. Ha a lélek tényleg fokozatosan kivirágzik, akkor az újjászületés intellektuális szükségesség, logikailag elkerülhetetlen következmény.
Mennyiség:

Leírás és Paraméterek

Az európai elmét az újjászületés elméletében jelenleg ugyanazon személyiség megmaradásának gondolata vonzza. Hiszen az életet szerető ember az önmagának tartott személyiség, a mentális, az idegi és a fizikai összetevő felbomlását vagy megszűnését nehezen viseli, és csábítja a túlélés és fizikai visszatérés gondolata. Az egyetlen ellenvetés, amely az újjászületés elfogadásának útjába áll, hogy az emlékezet láthatóan nem marad meg. Az ember az emlékezet – mondja a modern pszichológus –; mi haszna van a személyiségem megmaradásának, ha nem emlékszem a múltra, és nem vagyok tudatos róla, hogy még mindig és folyamatosan ugyanaz a személy vagyok? Mint ezt ebben a jóga könyvben látni fogjuk, a Védántin gondolkozók teljesen más szempontból vizsgálták a témát. Nem ragaszkodtak a személyiség megmaradásához, nem azt illették a magasztos „halhatatlan” jelzővel. Látták, hogy a személyiség egy folyamatosan változó elegy, ugyanazon személyiség megmaradása pedig nonszensz, ellentmond önmagának.

 

Ha egy olyan jógakönyvre vágysz, amely a reinkarnációt tudományos megvilágításba helyezi, vedd meg ezt a könyvet, nem fogsz csalódni.  Ha  egy jóga oktató tanfolyamra vagy jógaoktató képzésre jársz, alapirodalom, hogy értsd ezt a témát.  A leendő tanítványaid nagy eséllyel bele fognak kérdezni a témába. Szeretettel ajánljuk!   A Kiadó

Szerző Sri Aurobindo
135 X 205 mm
Oldalszám 240
Kötés keménytábla, cérnafűzött
ISBN 978-963-9858-32-9

Keresés