Barion Pixel
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.

A Sri Yantra misztikus ereje: a bőség és harmónia forrása

 

A Sri Yantra ősi szimbóluma, mely több ezer éve szolgálja az emberek spirituális fejlődését, támogatja érzelmi és szellemi folyamataikat, segít a jólét, a szerencse, a gazdagság, és az egészség elérésében. Nem véletlen, hogy az "erődiagramok királyaként" is ismert e csodálatos mandala, melynek használata egyszerű, ám hatásai mélyrehatóak.

Miért különleges a Sri Yantra?

A Sri Yantra, melynek története legalább 12 000 évre nyúlik vissza, egy mély misztikus jelentéssel bíró szimbólum, melynek ha a középpontjára fókuszálva meditálunk, az egész univerzum megértéséhez juthatunk. 

Ez a csodálatos geometriai ábrázolás Laksmi Dévit, a szerencse és a bőség istennőjét szimbolizálja, aki az anyagi és spirituális gazdagodás útján kísérhet el. A Sri Yantra különleges erejét a precíz mértani formái, szimmetriája és az aranymetszés szabályainak szerinti szerkesztése adja. A diagram központi része kilenc egymásba forduló háromszögből áll, ahol az 5 lefelé mutató háromszög Shaktit, azaz a női erőt, míg a 4 felfelé mutató Sívát, azaz a férfi erőt jelképezi, ezáltal teremtve meg az univerzális harmóniát.

Hogyan használd?

A Sri Yantra használata rendkívül sokoldalú lehet.

  1. Otthonodban a bejárati ajtók fölé vagy az északi falra helyezve vonzhatja az áldást és a jó szerencsét.
  2. Medálként viselve mindig magaddal hordozhatod ezt a pozitív energiát.
  3. A meditáció során a Sri Yantra középpontjára való koncentráláció segítségével elérheted tudatállapotod emelkedését, ami által mélyebb önismeretre és nagyobb belső békére tehetsz szert.
  4. Az otthonodban vagy az irodádban elhelyezve, személyre szabott mantrákkal kombinálva, megtisztíthatja a környezetet, és harmóniát teremthet.
  5. A Sri Yantra képes pozitív energiával feltölteni ételt, italt és más dolgokat is. Helyezd a kívánt tárgyat a Sri Yantrára és hagyd ott állni néhány percig (minél tovább, annál jobb). Ebben az esetben a középső háromszög lapos oldala kelet felé kell, hogy nézzen.

Amikor elhelyezed a Sri Yantrádat, ajánlott egy füstölőt meggyújtani, és közben a "srim klim laksmi narayanabhyam namah" mantrát mondani vagy hallgatni, amely fokozza a Sri Yantra hatását.

A bőség és a jólét bevonzásán túlmenően a Sri Yantra segít a mentális fókuszálásban, a meditáció mélyítésében, és általában véve, a jóga gyakorlásában is támogatást nyújthat.

A Sri Yantra tehát egy erőteljes eszköz, melynek segítségével harmóniát vihetsz az életedbe, és vonzhatod a szerencsét, a jólétet. Használata egyszerű, ám annál mélyebb spirituális élményt nyújt, így nem csoda, hogy generációk óta sokak számára nélkülözhetetlen része a mindennapoknak és a spirituális gyakorlásnak.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: meditáció