Barion Pixel
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.

4 ok, amiért az utazás elmélyíti a jógagyakorlásod

Mindannyian szemtanúi vagyunk, hogy a jógások rengeteg, exotikus helyen készült, gyönyörű fotót posztolnak az  Instagram-jukra. Láttunk már tökéletes Natarajasana-t pirkadatkor a ködös hegy csúcsán, vagy fejenállást csodás panorámával a háttérben.

De vajon az utazás valóban pozitív hatással van a jóga gyakorlásunkra? Vagy ezek egyszerűen csak jól sikerült fényképek, amikkel hencegnek a készítőik? Vagy lehet, hogy egy utazás során mégis megélhetünk valamiféle mélyebb kapcsolódást?

A jóga és az utazás szinergiában működik, segítik és mélyítik egymást. 

Persze vannak, akik tényleg csak a következő irigységre okot adó fotóhelyszínt keresik, de az utazással egybekötött jóga valóban fejleszti a gyakorlásodat. Szorosabb kapcsolatba kerülhetsz a céljaiddal általa. Alázattal és új inspirációval töltekezhetsz, ha például egy távoli tengerparton végzed a napüdvözleteidet. És ez még csak a kezdet.

   

Íme 4 érv amellett, hogy a jóga és az utazás kapcsolódik egymáshoz:

 

1. Az utazás megújítja, revitalizálja és frissíti a jógagyakorlásodat

Csakúgy, mint minden más az életben - a munka, a kapcsolatok, az étkezési szokások - a jógagyakorlásod is könnyen a megszokott kerékvágásba kerülhet. Könnyen leragadhatsz ugyanannál a tanárnál, ugyanazokon az órákon, és futtatod az ismerős rutinszerű gyakorlást. Mielőtt észrevennéd, a gyakorlásodból hiányozni kezd valami, és már nem táplálja úgy a lelkedet, ahogy korábban.

Az utazás az egyik legjobb módja annak, hogy kitörj a hétköznapok mókuskerekéből, és felrázd az érzékeid. Akár turistáskodsz valahol, akár kifejezetten jógázni utazol valahova, mindig új erőt ad a gyakorlásodhoz, ha kitörsz a komfort zónádból.

 

2. Az utazás szélesíti a látókörödet a jóga tekintetében is

Új órákon vehetsz részt, számodra új tanárokkal, eddig ismeretlen helyeken, és új jógairányzatokat ismerhetsz meg - ezeket mind kihagynád, ha ragaszkodnál a megszokott, otthoni kedvenc óráidhoz. 

Elmélyülhetsz jobban abban, hogy mi fekszik neked igazán, és mi nem - mi táplálja valóban a tested, lelked és szellemed. Ezáltal jobban megérted, mit is jelent számodra a jóga, milyen helyet foglal el az életedben.

 

3. Az utazás által kapcsolódhatsz a nemzetközi jógaközösséghez

Otthon ülve nehéz kívülről látni magadat, nehéz elhelyezni magad a világegyetem forgatagában. Ha a világ különböző részein mész el jógastúdiókba, vagy jógatáborba akár, akkor belepottyansz egy sokféle emberből álló hatalmas, élettel teli közösségbe. Az itt szerzett élményeid elmélyítik az utazásodat - hihetetlen, inspiráló emberekkel találkozhatsz, és megérzed majd, milyen erős kölcsönhatásban van a jóga és az utazás. 

   

4. A jóga és az utazás is élvezetes 

A jóga egy olyan komplex gyakorlás, amely koncentrációt és sok időt igényel. De végeredményképpen jól kell magad érezned tőle, nem szabad, hogy túl komolyan vedd és lenyomasszon. Pont ellenkezőleg! A jógától kiegyensúlyozott leszel, nyugodt és összeszedettebb. Kihozza belőled a legjobb énedet. 

Ezt tudod megfejelni egy jó adag plusz energiával és izgalommal, ha utazással kötöd össze a jógát.  

 

Jóga és utazás - élmény elvitelre

Mind a jóga, mind az utazás szélesíti a látókörödet, táplálja és frissíti lelkedet. A kettő együtt azonban az egyik legnagyobb ajándék, amit a gyakorlásod érdekében adhatsz magadnak. 

Ha eljutsz gyakorolni a világ egyik legszebb helyére, megérzed majd, mennyire jó tud lenni az élet!

Utazásodhoz kiválogattunk fontos kellékeket az Életmód/Utazáshoz kategóriánkban, melyet ide kattintva megtekinthetsz, 
vagy az alábbi termékek közül válogass!

Tartalomhoz tartozó címkék: nyár utazás