Barion Pixel
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.

M Matcha

A matcha tea a Japánok szuperitala. Évszázados hagyományra tekint vissza, azonban a világ többi részén csak a közelmúltban kezdték igazán megismerni. Aki pedig megismeri, egekbe magasztalja az egészségre és életminőségre gyakorolt rendkívüli hatását.

Hogy mitől ilyen különleges? Termesztésében és feldolgozásában rejlik a tea igazi trükkje.

 

ÁRNYÉKOLÁS

A tea növény érési folyamatában van egy szakasz, amikor a tea ültetvényeket sötét fóliával fedik le és így elzárják a növényeket a napsütéstől. Ezáltal a növény elkezd rendkívül sok klorofillt és tápanyagot termelni - ennek köszönheti a hihetetlen mennyiségű antioxidánst és vitamint, a vibrálóan élénk zöld színt és a speciális aromát - nem keserű hanem édeskés íze lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SZEZONALITÁS

A matcha teát évente egyszer szüretelik, pont akkor mikor a fent leírt folyamat a tetőfokát eléri. Emiatt nagyon limitált a mennyisége, ami az egyik oka annak, hogy a matcha a legdrágább teák egyike. Ilyenkor kézzel óvatosan leszedik a leveleket, majd átviszik a gyárba ahol gőzölik, hogy megállítsák a levelekben zajló folyamatokat. A leveleket méret, súly és szín szerint is osztályozzák és eltávolítják a szár részeket.

 

 

PORRÁ ŐRLÉS

A zöld tealeveleket gránitmalomkövekben mikrométer nagyságúra porrá őrlik - egy malom mindössze 40 gr teaport képest óránként előállítani. A mechanikus hatásának köszönhetően teljes mértékben felhasadnak a levélben található sejtfalak, és később vízzel elkeverve képes feloldódni.

Így mivel a teljes levelet elfogyasztjuk, a zöld tea összes jótékony hatóanyagát megkapjuk, míg a hagyományos teázás során a tápanyagok mindössze 10%-ához jutunk hozzá.

 

 

Miért az M Matcha?

MINŐSÉG

A matcha tea a legritkább és legdrágább tea a világon, azonban fontos hogy eredeti terméket válasszunk, mert sok rossz minőségű matcha található a piacon. Árulkodó jel lehet az alacsony ár, a fakó szín vagy a keserűbb íz.

Az M Matcha teák eredeti Japán termékek, kategóriájukban a legmagasabb minőséget képviselik, így élvezheted jótékony hatásaikat és különleges ízüket. 

A magas minőségű teának úgynevezett umamiban gazdag íze van. Az édes, sós, keserű, savanyú sorban ez az ötödik íz. A japánok szerint az umami egyensúly: feleslegessé teszi a fűszert, kellemes utóízt hagy a szájban és mély benyomást a lélekben. 

 

SZÁRMAZÁS: UJI, JAPÁN - AZ M MATCHA HAZÁJA

A matcha teát több helyen is termesztik, de kizárólag Japánban képesek előállítani a legjobb minőséget, ezen belül is az Uji perfektúrában. 

Az Uji származás a matcha teáknál annyit tesz, mint a „bordeaux” megjelölés egy boros üvegen. Garantálja a kiváló minőséget. Ezen a vidéken a leveleket nem pörkölik, sokkal inkább alacsonyabb hőfokon szárítják ki. Ez a teáknak egyfajta karakteres, füves krémességet kölcsönöz egy árnyalatnyi fehér virág zamattal és umamival. 

Rendezés: