Barion Pixel
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.

Mitől olyan különleges a MATCHA tea? Eláruljuk!

A matcha tea a Japánok szuperitala. Évszázados hagyományra tekint vissza, azonban a világ többi részén csak a közelmúltban kezdték igazán megismerni. Aki pedig megismeri, egekbe magasztalja az egészségre és életminőségre gyakorolt rendkívüli hatását. Hogy mitől ilyen különleges? Termesztésében és feldolgozásában rejlik a tea igazi trükkje.

ÁRNYÉKOLÁS

A tea növény érési folyamatában van egy szakasz, amikor a tea ültetvényeket sötét fóliával fedik le és így elzárják a növényeket a napsütéstől. Ezáltal a növény elkezd rendkívül sok klorofillt és tápanyagot termelni - ennek köszönheti a hihetetlen mennyiségű antioxidánst és vitamint, a vibrálóan élénk zöld színt és a speciális aromát - nem keserű hanem édeskés íze lesz.

SZEZONALITÁS

A matcha teát évente egyszer szüretelik, pont akkor mikor a fent leírt folyamat a tetőfokát eléri. Emiatt nagyon limitált a mennyisége, ami az egyik oka annak, hogy a matcha a legdrágább teák egyike. Ilyenkor kézzel óvatosan leszedik a leveleket, majd átviszik a gyárba ahol gőzölik, hogy megállítsák a levelekben zajló folyamatokat. A leveleket méret, súly és szín szerint is osztályozzák és eltávolítják a szár részeket.

PORRÁ ŐRLÉS

A zöld tealeveleket gránitmalomkövekben mikrométer nagyságúra porrá őrlik - egy malom mindössze 40 gr teaport képest óránként előállítani. A mechanikus hatásának köszönhetően teljes mértékben felhasadnak a levélben található sejtfalak, és később vízzel elkeverve képes feloldódni. Így mivel a teljes levelet elfogyasztjuk, a zöld tea összes jótékony hatóanyagát megkapjuk, míg a hagyományos teázás során a tápanyagok mindössze 10%-ához jutunk hozzá.

Böngéssz Matcha tea kínálatunkból itt lejjebb 

Tartalomhoz tartozó címkék: egészséges életmód matcha