Barion Pixel
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.

Sri Aurobindo - Esszék a tantráról, a nőről és a természetfeletti emberről

4.990 Ft
Mennyiség:
Gyártó:
Elérhetőség: Készleten (szállítás 1-2 m.nap)
Cikkszám: 103289
Törzsvásárlói pontérték: 20
Nem értékelt
Várható házhozszállítás: 2024. július 22.
Bizonyos szempontból minden indiai szellemi iskola alapelve Védikus: erejük a tudásban áll, módszerük a tudás, habár nem mindig az intelligencia (Buddhi) megkülönböztető erejét használják, hanem mondjuk a szív (Hrid) tudását, amely a szeretetben (Bhakti), hitben vagy a cselekvő akarat tudásában fejeződik ki. A Jógában az úr mindig a Purusa, a tudatos lélek, amely tud, megfigyel, vonz és irányít.  - írja  Sri Aurobundo, az  Esszék a tantráról a nőről és a természet feletti emberről c. könyvében.

Leírás és Paraméterek

E kötet tartalmazza az ősi írásokban fennmaradt évezredes Dzsotir-véda máig ható sors és jellemtani (asztrológiai) hagyatékát, ám elsősorban a mindennapi életben alkalmazható lélektani mesterfogásokat ajánl. Az asztrológia jógájával, az Dzsotir-szádhanával megláthatjuk és megérthetjük önmagunkat a véges és végtelen teremtés gigantikus óralapján. Ahol a nagymutató, a napjegy, a lélek eredendő vágyát és küldetését jelzi. Ezzel szemben a kismutató, az aszcendens, a lelket beburkoló ego állapotát jelenti, megmutatva a szellemi evolúcióban eddig megtett utat.

Mivel a végtelent kutatjuk minden születésben érvényesül az előrelendítő tiszta vágy és lelki erő, a Rahu (felszálló vagy északi holdcsomópont) és a múltba visszarántó, karmikus hibáinkat erőnek erejével ismétlő Ketu (leszálló vagy déli holdcsomópont). Ezek ketten egyúttal a külső és belső misztikus életerő, a Kundalini-shakti rejtett iránymutatói is.

Szerző Bakos Attila
ISBN 9789639858497

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!