Barion Pixel
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.

Tömjénfa és Kurkuma 90 kapszula - G&G

0 Ft
Mennyiség:
Gyártó:
Elérhetőség: Nincs raktáron
Cikkszám: 13919
Törzsvásárlói pontérték: 0
Nem értékelt
Várható házhozszállítás: 2024. július 10.

Miben segít?

csökkenti a szervezet alacsony szintű (rejtett) gyulladását
enyhíti az ízületi gyulladásokat, duzzanatokat
jótékony hatású lehet gyulladásos bélproblémák esetén
védelmet nyújt a daganatos megbetegedésekkel szemben
enyhíti a légutak gyulladásos problémáit 

Leírás és Paraméterek

Két ősi gyógynövény, a kurkuma és a tömjénfa (Boswellia serrata) világszerte felfokozott érdeklődést vált ki napjaink kutatóiból számottevő, egészségre gyakorolt jótékony hatásuk miatt. A kurkumin egy polifenol vegyület, mely a kurkuma fűszerben található. Elsőként Indiában használták a hagyományos ajurvédikus orvoslásban, több mint 3000 évvel ezelőtt. A modern tudomány is felfedezte a kurkumin jótékony hatásait. Szinte az összes belső szervre jó hatással van, emellett gátló hatást fejt ki a ciklooxigenáz-2 enzimre (COX-2) is, mely a szervezetben a gyulladásos állapotok létrejöttéért felelős.

A tömjénfa (Boswellia serrata) nevezetű növény egy közepes méretű, nagy lombozatú fa, mely India, Észak-Afrika és a Közel-Kelet magas, száraz területein honos. Sűrű, gumis gyantája a kérgen ejtett bemetszésből nyerhető ki. Összegyűjtését követően kiszárítják. A tömjénfa gyantája számos, biológiailag aktív vegyületben gazdag, többek között terpénekben és boswellin-savakban, melyek hatékony gátlói a gyulladásos ingerületátvivő molekuláknak. Ezeket az összetevőket évezredek óta használják gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, ízületi gyulladásra és rosszindulatú folyamatokra gyakorolt pozitív hatásuk miatt.

Középpontban a krónikus, alacsony szintű (rejtett) gyulladás

A halálozás okát tekintve Európában 10-ből legalább 6 esetben a krónikus, alacsony szintű (rejtett) gyulladás a felelős. Ennek ellenére a krónikus gyulladás kezelésére nem létezik hosszú távon is biztonságos gyógyszeres kezelés. A nem-szteroid gyulladáscsökkentő szerek, mint például az ibuprofen, hatékonyan veszik fel a harcot a gyulladással, azonban mellékhatásaik olyan mértékűek, hogy gátolják hosszú távú biztonságos használatukat.

A kurkuma és tömjénfa kivonat a nem-szteroid gyulladáscsökkentő szerektől eltérő módon hatnak, mivel egyszerre több, a gyulladásos folyamatokban résztvevő enzimet gátolnak. A COX-2 enzim az arachidonsav prosztaglandin E2-vé alakításában vesz részt, mely utóbbi egy gyulladásos ingerületátvivő molekula. A kurkuminok elsősorban a COX-2 enzimre, a boswellinsavak (ezek közül is elsősorban az AKBBA : Acetil-Keto-Béta-Boswellin-sav) a COX helyett az 5-LOX (5-lipoxigenáz) enzimet gátolják, melynek köszönhetően csökkentik a leukotrién nevezetű gyulladásos ingerületátvivő molekulák szintézisét. Mind a kurkuma, mind a tömjénfa hatékonyan gátolja továbbá az öregedési folyamat során egyre nagyobb mennyiségben jelen lévő nukleáris faktor kappa B (NF-κB) nevezetű gyulladáskeltő fehérje molekula túlzott termelődését is. 

A kurkuma és tömjénfa kivonat biztonsággal alkalmazható azokban az esetekben, amikor a nemszteroid gyulladáscsökkentő szerek használata nem megfelelő. Ugyanis ezek a gyógynövények egyszerre több csatornán, egyenletesen fejtik ki hatásukat, ami miatt ugyan lassabban érik el a kívánt hatást, viszont teszik ezt hosszútávon és a gyulladáscsökkentő gyógyszerekre általában jellemző mellékhatások nélkül (pl. májkárosodás, gyomorfekély).

Ízületi gyulladások

A porckopás és az ízületi gyulladás bénító fájdalmat és mozgásképtelenséget okozhat idősödő felnőtteknél. A tömjénfa és a kurkumin megoldást jelenthetnek ezekre a panaszokra, jól ismert fájdalomcsillapító, ízületi- és egyéb gyulladásgátló tulajdonságaiknak köszönhetően. A porckopást az ízületeket borító porc degenerációja okozza. Kutatók szerint a tömjénfa segít megakadályozni ezt a károsodást azáltal, hogy gátolja egy nemkívánatos enzim képződését és ennek következtében a kötőszövet lebomlását. Az ízületet bélelő membránokban a kurkumin csökkenti a porc károsodásáért felelős gyulladásos sejtek képződését. A tömjénfa csökkenti az ízületi gyulladás által okozott duzzanatot, valamint a citokin nevű gyulladásos ingerületátvivő molekulák képződését. A klinikai kísérletek is előremutatóak voltak:30 térdporc kopásban szenvedő pácienst kezeltek tömjénfa kivonattal, illetve placebóval. 8 hét elteltével a kivonattal kezelt betegek jelentős tünet enyhülésről számoltak be (térdben érezhető fájdalom csökkenése, térd hajlékonyságának növekedése, a gyalogosan megtehető távolság növekedése, valamint a térd duzzadás gyakoriságának csökkenése).  A placebóval kezelt pácienseknél nem volt megfigyelhető változás. Egy másik klinikai kísérletben a kurkumin jóval hatékonyabbnak bizonyult az ízületi gyulladás kezelésében, mint a hagyományos gyulladásgátló szer, a diclofenac.

Gyulladásos bélproblémák

A tömjénfában található boswellin sav gyulladáscsökkentő tulajdonágai kiemelkedően fontossá teszik azt olyan gyulladásos bélbetegségek kezelésében, mint a fekélyes vastagbélgyulladás vagy a Crohn betegség. Ezen betegségek esetén a belek nyálkahártyája folyamatos gyulladásban van, melynek okozói az 5-LOX enzim által termelt gyulladásos mediátorok, a leukotriének. Az 5-LOX enzim működését a boswellin sav nagymértékben gátolja, ezért a tömjénfa kivonat fontos eszköze  a gyulladásos bélbetegségek kezelésének.

Egy állatkísérlet során a boswellin savak egyike, az Acetil-Keto-Béta-Boswellin-sav (AKBBA) csökkentette a prekancerózus polipok számát, 49%-kal csökkentve a polipok kialakulását  a  vékonybélben, valamint 60%-kal a vastagbélben. Emellett az AKBBA alkalmazása a polipok rákká alakulásának gátlásában is jelentős eredménnyel járt. Egy másik klinikai kísérlet szintén jelentős eredményekkel járt. Fekélyes bélbetegségben szenvedő páciensek egy csoportjában 6 hét Boswellia gyanta kivonattal való kezelést követően (napi 3 alkalommal 350 mg) számottevő javulás volt megfigyelhető a széklet megjelenése, a bélfalak mikroszkopikus állapota, valamint a gyulladást vizsgáló vértesztek terén.

A rosszindulatú sejtelváltozások ellen

Az utóbbi évtizedben a kurkumin ígéretes eredményeivel az érdeklődés középpontjába került a rákos megbetegedések megelőzése terén. Ezt bizonyítja, hogy kizárólag a 2011-es évben 240 publikáció foglalkozott a témával a tudományos irodalomban. Mivel hatását több szinten is kifejti, tíz különböző, rákot kiváltó faktort is egyszerre gátol. Beavatkozik azon bonyolult eseménysorozat egyes részeibe, melyek a rákos sejtek kialakulásához, burjánzásához, és áttét képződéséhez vezetnek. A kurkumin többszintű hatásmechanizmusa igen jelentős eredményeket hozott a különböző rákos megbetegedések széles palettájának kezelése terén. Gyulladásgátló, antioxidáns, és génszabályzó tulajdonságai mind a vérképzőszervi rákos megbetegedések (leukémia, limfóma, myeloma) megelőzése illetve kezelése terén, mind az agy, tüdő és húgyhólyag rákos megbetegedései terén, mind pedig az emlőrák, a méhnyakrák, a prosztatarák és a gyomor-bélrendszer rákos megbetegedései terén felfedezésre kerültek.

Egyre több bizonyíték mutatkozik azt illetően, hogy a tömjénfa alkotóelemei, különösen a boswellin savak is igazán hatékonyak lehetnek a rákos megbetegedésekkel szemben. A gyulladás szabályozásáért felelős főszereplő, a NF-kappaB fehérje molekula tumor sejtekben történő gátlásával a tömjénfa korai rákos sejthalált és a tumor visszahúzódását okozhatja. Humán hasnyálmirigy és más rákos sejtekkel végzett kísérletek alapján a tömjénfa kivonat többféle módon pusztítja el a rákos sejteket, például elősegíti a rosszindulatú sejtek természetes sejthalálát (apoptózis), valamint bevatkozik a sejtciklusba is, melynek köszönhetően leállítja a rosszindulatú sejtek reprodukcióját. 

Ígéretes idegsejtvédelem

A táplálkozás útján bevitt kurkumin ígéretesnek tűnik az életkor előrehaladtával kialakuló neurodegeneratív betegségek (Alzheimer kór, Parkinson kór), valamint a stroke esetében is. A kurkumin védelmet biztosíthat a demencia leggyakoribb kiváltó okával, az Alzheimer kórral szemben azáltal, hogy a vér-agy gáton átjutva közvetlenül kapcsolódva a plakkokhoz, elősegítheti a betegséget kiváltó amyloid-béta fehérjék számának csökkenését. A tömjénfa egyik hagyományos felhasználási területe az amnézia megelőzése. Gyulladásgátló hatása a traumatikus agykárosodás és a stroke elleni idegsejtvédelem hatékony eszköze lehet az utóbbi idők kutatási eredményei alapján.

Asztma, allergia

A légzőszervi gyulladásos tünetek előfordulása sajnos drasztikusan növekszik napjainkban. A légutak gyulladásos problémái légszomjat, sípoló légzést, tüdőtágulást és köhögést okoznak. 

 Az 5-LOX enzim indukált leukotrién termelés blokkolásával a tömjénfa enyhülést jelenthet az asztmás megbetegedéssel járó légzési nehézségek esetében. Ezen felül a tömjénfa kezelésben részesülő pácienseknél az eosinofil granulociták száma is csökkent, mely fehérvérsejtek összefüggésbe hozhatók az allergia és az asztma kialakulásával.

Mivel nagyon sok betegség kialakulásának hátterében az alacsony szintű rejtett gyulladás áll, szervezetünk gyulladásos folyamatainak kontrollálása létfontosságú a krónikus problémák kialakulásának kockázat csökkentése érdekében. A kurkuma és tömjénfa kis dózisú folyamatos használata egy korszerű és hatékony támogatást jelent szervezetünknek egészségünk hosszútávú megőrzése céljából.

A G&G által gyártott vadonatúj vegán formula kapszulánként 340mg Etiópiából származó első osztályú 65%-os tömjénfa kivonatot és 100mg első osztályú kurkuma kivonatot tartalmaz, mely utóbbi 95%-os kurkumin tartalmával világelsőnek számít.  Próbálja ki Ön is a G&G újdonságát, a Tömjénfa és Kurkuma kapszulát! 

Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula.

Az összetevők 100% természetes alapúak és a termékek jelentős részében növényi eredetűek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez.  A gyártás során semmilyen hőt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetű. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön őrölt barnarízs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is.

A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minőségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyű fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket. 

Öszetevők (1 kapszulában)
Új nagyobb hatóanyaggal
300mg tömjénfa (Boswellia serrata) kivonat (65%-os), 110mg Kurkuma (Curcuma longa)kivonat (95%-os kurkumin tartalom), D3(2000NE) feketebors 5mg
Alkalmas vegetáriánusoknak, vegánoknak?
igen, vegánoknak is
Szedési javaslat
napi 1 kapszula étkezés után
Figyelmeztetések
A készítmény szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A szedési javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A dobozt gyermekek elől gondosan elzárva kell tartani! Száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét megőrzi a dobozon feltüntetett időpontig (eredeti angol címke jobb alsó sarka (nap/hó/év)) A legtöbb készítmény átlagos minőség megőrzési ideje kb.1-2 év. Terhes vagy szoptatós anyák, továbbá bárki, aki orvosi kezelés alatt áll, vagy erre szorul, konzultáljon kezelőorvosával!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!