Barion Pixel
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.

Hogyan használd a jógatéglákat?

 

A jógatéglák alapfelszereltségnek számítanak a jógában, segítenek megtalálni az egyensúlyt, új pózokat felfedezni és kényelmesebbé tenni a gyakorlásod. Megmutatjuk, hogy használhatják a jógatéglákat kezdők és tapasztalt jógik egyaránt.

 

1.   Támasztott mellkas nyitó póz

Ha egy téglát a lapockákhoz, közvetlenül a mellkas alá, egyet pedig a fejed alá teszel, ez a pozíció nyitni fogja a mellkast és a torkot. Arra figyelj, hogy a lapockáknál lévő tégla magasabb pozícióban legyen, mint a fej alatt lévő.

 

2.   Alátámasztott Galamb póz

Ez a csípőnyitó póz jól megnyújtja az alsó hátat és a csípőt. Egy téglát helyezz a feneked alá, a behajlított láb oldalán, a másikon pedig a könyököddel támaszkodj. A téglák megakadályozzák, hogy olyan túl mélyre menj a pózban, és megsérülj.

 

3.   Pillangó póz

Nyisd a csípőd és a lágyékot ezzel a jó kis hát nyújtással. Azzal, hogy a homlokod megtámasztod a téglákon, biztonságosabbá teszed a pózt. A téglákat úgy pakold egymásra, hogy azért még maradjon egy kis kihívás a pózban.

 

4.   Paschimottanasana (Térd-homloktartás)

A talpaid elé jógatéglát helyezve mélyebbre tudsz menni a pózban, így erősebben nyúlik a combhajlító- és a hátizom, valamint a gerinc melletti izmok.

 

5.   Háromszög póz

Ha a téglát, mint kiegyensúlyozó elemet használod és közben feszíted a combjaidat a még nagyobb stabilitás érdekében, ez az erősítő póz remekül nyújtja a csípőt, valamint a gerincet, törzset oldalirányba.

 

6.   Nyújtott oldalsó szögtartás

Ez a póz is nagyon jó csípőnyitó- és erősítő póz. A tégla használatával mélyebbre tudsz menni úgy, hogy a csípőt, valamint a térdet megfelelő szögben tartod, azaz nem „omlik össze” a póz.

 

7.   Félholdállás

Ez az póz erősíti és nyitja a csípőt, miközben élesíti a fókuszod és javítja az egyensúlyérzéked.

 

8.   Támasztott fejenállás

A téglák megkönnyítik az olyan hátat erősítő, keringésjavító, élénkítő pózok felvételét, mint pl. a fejenállás. A fejed és a karok/vállak megtámasztásával egyszerűbb lesz megtalálnod az egyensúlyod.

 

9.   Varjú póz

A téglák használatával teljesen előre tudsz dőlni, így erősödnek a karjaid, a hasizmod és a vállaid, javul az egyensúlyérzéked, így idővel képes leszel kivitelezni a pózt téglák nélkül.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: gyakorlás jógatégla