Barion Pixel
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.

Szeretnéd meg is tartani az újévi fogadalmadat? Van néhány tippünk, hogyan csináld

Ha olyan fogadalmat tettél mint például, hogy rendszeresen jógázni fogsz :) - fontos, hogy tisztában légy azzal, hogy a Pareto elv itt is érvényes: csak az emberek 20%-ának sikerül megtartania, amit vállalt. 

 

Mit tesz másképp az emberek ezen 20%-a?

Amikor fogadalmat teszünk, akkor bizonyos dolgokban jelentős változást szeretnénk az életünkben. A siker titka az, hogy a túl nagy vállalások helyett, apró kis lépésekben haladjunk, mindig csak egy-egy dolog megváltoztatásával, fokozatosan. Például határozd el, hogy hetente egyszer részt veszel egy jógaórán, és minden nap fogyasztasz zöldséget és gyümölcsöt. Fontos, hogy ezekhez a kis lépésekhez fejben is ragaszkodj, és dokumentáld is, hogy megtetted-e, amit kigondoltál magadnak!


TIPP: Vásárolj 1 hónapos jógabérletet vagy online előfizetést!

Az órajegynél jobban motivál, viszont beláthatóbb és így tarthatóbb a menetrend, mint mondjuk az éves bérletnél. Online jógához ezt ajánljuk >>

Rövid és hosszú távú célok

Igenis érdemes meghatározni, hogy miért teszed, amit teszel, és ezt a célt nap, mint nap felidézni, minél több helyre kiírni, hogy folyton szem előtt legyen. Ha eljutsz addig, hogy tényleg önmagadért cselekszel, akkor a motiváció észrevétlenül kitartássá változik. Minden fogadalomnak van egy nagyobb perspektívája: a rendszeres mozgásnak az esztétikumon túl az egészségügyi pozitív hatásai sokkal fontosabbak.
 

TIPP:  Próbálj ki több fajta jógastílust és oktatót!

Elképzelhető, hogy csak a többedik alkalommal találod meg az a jógairányzatot, amelyiktől szárnyakat kapsz! És innen eljutottunk a legfontosabb dologhoz:

Élvezd!

Fontos, hogy a mozgáshoz milyen érzelmeket társítasz, hiszen az agy tanulás közben kialakítja a maga idegpálya-izom kapcsolatait, és a végén eggyé válsz a gyakorlásoddal. Ezért elengedhetetlen, hogy megtaláld az örömet a válaszott mozgásformában. 

Ha most kezded a jógát

Kezdőként mindenképp kérd ki jógaoktatód tanácsát, hogy milyen eszközökre lesz szükséged. Az ő útmutatásai alapján minden kelléket megtalálsz nálunk, de ha elakadsz, szívesen segítünk a választásban akár telefonon, akár Messengeren. Az alábbiakban kigyűjtöttünk néhány örökzöld, kezdőknek ajánlott termékünket. Ha ezekből választasz, jól fogsz dönteni, és a kérdés nélküli 30 napos pénzvisszafizetési garanciánk miatt végképp kockázatmentes a vásárlásod. 

Tartalomhoz tartozó címkék: egészséges életmód kezdőknek