Barion Pixel
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.

A neti csésze, az orrüreg felszabadítója

A Neti csésze egy speciálisan kialakított kerámia kancsó, eredetileg Indiából származik. Segítségével kíméletesen, alaposan lehet megtisztítani az orrjáratokat, az arc- és az orrüregeket is. Használata egyszerű és nagyszerű, kifejezetten kellemes érzés.

 

 

Mire jó a neti?

A sóoldatos orrmosás megelőzésre remek, ugyanis növeli az orrnyálkahártya ellenállását vírusos és bakteriális fertőzésekkel szemben. Továbbá segít nátha, megfázás, szénanátha vagy krónikus nátha következtében fellépő orrdugulás okozta panaszok enyhítésében. Az orröblítés eltávolítja az orrból az allergéneket, ezáltal csillapítja a panaszokat allergiás náthában szenvedőknél.

Ez a módszer hatékony felső légúti gyulladások, valamint a krónikus és akut orrmelléküreg-gyulladás megelőzésében és kezelésében is. Az orr öblítésekor a sóoldat kimossa a gyulladásos váladékot, nedvesíti a nyálkahártyát és gyorsítja annak regenerálódását.

Gyerekeknél már 2-3 éves korban is alkalmazható, könnyen megtanulják a használatát.

Legyen nálad is az orrmosás napiszintű rutingyakorlat, amely mindössze 1-2 percet vesz igénybe, a hatás pedig óriási!

Hogy kell használni a neti csészét?

2 dl vízhez önts körülbelül 1 mokkáskanálnyi sót, ezzel egy megközelítőleg fiziológiás sóoldatot kapsz. Használatkor döntsd a fejedet körülbelül 45 fokban, és a felül lévő orrjáratodba illeszd be a néti kancsó csőrét. Nyisd ki a szád és finoman döntsd meg a kancsót majd hagyd, hogy a víz megtalálja az útját, mosd át az orrodat a kancsó teljes tartalmával. Ismételd meg a folyamatot a másik orrlyukadban is. Használat után finoman, de alaposan fújd ki az orrodat! Használd hetente 1-2-szer, legyen ez is a tisztálkodásod része.

A „netizés” jóleső érzés, semmiféle kellemetlenséget, irritációt nem okoz. A könnyhöz hasonlóan sós oldatnak köszönhető, hogy az „orrfürdetés” simogató, lágy hatású.